Find og indsæt dit Analytics PRO script i din HTML-kode

Få en konkret gennemgang af hvor du finder jeres Analytics PRO script henne i systemet samt hvordan du indsætter scriptet i jeres egen HTML-kode.

Se, hvordan du:

• Finder dit Analytics PRO script i systemet
    • Indsætter scriptet korrekt i jeres HTML-kode

Sådan finder du dit script og sådan indsætter du det i din HTML-kode:

Når du oprettes som kunde på Analytics PRO, vil du modtage to mails fra os. Du modtager en velkomst mail og en mail med login informationer. Du logger ind på din konto på Analytics PRO konto ved at følge linket i velkomstmailen. Ved login skal du klikke på tandhjulet, som ses øverst i højre hjørne og klikke på ’Account settings’, hvorefter siden 'Settings' åbnes.

Her kan du se 2 forskellige koder. Du skal tage den første kode som vises, som er det der skal ind i din HTML-kode. De 2 koder er henholdsvis jeres script og jeres tag. Tag skal udelukkende bruges, hvis du benytter dig af Google Tag Manager på din hjemmeside (Se video eller blogpost omkring at indsætte tags i Google Tag Manger).

Scriptet/koden er i den grå boks og det er den kode, som er knyttet til din Analytics PRO konto. Start med at marker hele koden og kopier den. Hav dit HTML-script åbent i en anden fane. VIGTIGT – det er KUN script som skal indsættes. Begge koder skal ikke bruges.

Det er vigtigt, at koden indsættes korrekt for ikke at lave rod på jeres egen hjemmeside, men også for at Analytics pro kan læse den nødvendige data. Vi anbefaler derfor, at I får en webansvarlig eller lignende hos jer til at indsætte koden. Er det et eksternt firma, som har lavet jeres hjemmeside, vil I ofte kunne få hjælp fra dem til at indsætte scriptet.

Koden skal indsættes i starten og så tæt på <head> tagget som muligt – og hermed før nogle andre scripts eller tags. Når du har fundet stedet, hvor du skal sætte koden ind, højreklikker du og indsætter koden. Nu er dit Analytics PRO script klar, og din statistik vil nu blive tracket.

Når scriptet er indsat på jeres hjemmeside, må I meget gerne give os besked. Her vil vi tjekke, at det er indsat korrekt og at jeres Analytics PRO konto nu fungerer. Bemærk, at der kan gå op til 24 timer før Analytics PRO henter det første data fra jeres side.

I vil altid kunne finde jeres script samt tag i jeres 'Account settings'. Så hvis I skulle skifte system eller få en Google Tag Manger, vil I kunne finde det og indsætte det igen.

Sådan fjerner du dit Analytics PRO script

Her kan du se, hvordan du nemt kan fjerne dit Analytics PRO script fra jeres HTML-kode.

Videoen kan hjælpe dig med:

• At finde dit Analytics PRO script I jeres HTML-kode
    • At fjerne dit Analytics PRO script korrekt fra jeres HTML-kode

Sådan fjerner du dit script:

Har du fortsat adgang til din Analytics PRO konto, kan du i tandhjulet i øverste højre hjørne klikke på 'Account settings'. Her kan du se dit script, som er den første kode på siden, hvilket er det du har sat ind på din hjemmeside. Det kan du kopiere, for nemt at søge efter det i din HTML-kode. Gå derefter over i din kildekode, find scriptet og slet det.

Har du ikke adgang til din Analytics PRO konto, kan du gå direkte i din kildekode og finde scriptet ved eksempelvis at søge efter Analytics PRO, da dit script vil indeholde disse ord.

Vi anbefaler at det er en webansvarlig eller den, som evt. har oprettet hjemmesiden for jer, der fjerner scriptet - for at sikre at der ikke bliver slettet andet vigtigt fra jeres kildekode.

Lige så snart scriptet er fjernet fra jeres kode, stopper Analytics PRO med at hente data fra jeres hjemmeside.