Sådan arbejder du med referencefanen

Se, hvordan du arbejder med referencefanen i Market Insight. Her kan du lave toplister på forskellige aktører og kigge nærmere på samarbejdsmønstre.

Når du har set videoen, ved du:

• Hvordan du laver toplister på forskellige aktører
    • Hvordan du ser samarbejdsmønstre mellem aktører
    • At tilvalg af mere historisk data kan give dybere indsigt i aktørers samarbejdsmønstre

Videoen opsummeret

Før du kan arbejde med referencefanen, skal du lave din søgning på forsiden eller åbne en af dine gemte søgninger (bogmærker). Er du i tvivl om, hvordan du opsætter filtre og laver søgninger, kan det anbefales at du ser denne video. Når du har din søgning klar, kan du se selve projektlisten under fanen 'data'. Går du i stedet over på fanen 'reference', får du her forskellige lister på de virksomheder, som er involveret i projekterne.

Lav nemt toplister på aktører

Ved at bruge referencefanen, kan du arbejde med de vigtigste virksomheder, der er involveret i projekterne. Du kan f.eks. finde arkitekter frem, hvis det er dem, du finder interessant. Ud for 'role group' kan du inden for de fire mulige stadier vælge forskellige aktører. Arkitekter er f.eks. at finde under stadiet 'projektering'. Under 'reference' får du hermed nemt en topliste på f.eks. de arkitekter, som er mest involveret i flest af de projekter, som falder under din søgning. Du kan også rette listen til, og se på hvilke arkitekter, der har de største projekter, hvis dette er mest relevant for dig.

Se samarbejdsmønstre på aktører

Vil du se mere information på en bestemt aktør fra din topliste på referencefanen, kan du klikke på denne aktør. Ved at klikke på aktøren, vil du nedenunder udelukkende få alle de projekter, som denne aktør er involveret i indenfor dine filtre, frem.

Du kan også se samarbejdsmønstre på en aktør, hermed f.eks. hvilke entreprenører, som den valgte arkitekt samarbejder med. Dette kan du se, ved at vælge hvilke samarbejdspartnere du vil se under 'related role' - du finder flere valgmuligheder ved hvert punkt ved at klikke på pilen.
    Klikker du på en af de samarbejdspartnere, som du får frem til højre, efter du har valgt roller, vil listen med projekter nedenfor opdateres, så den kun viser de projekter, som denne samarbejdspartner har med den valgte aktør.

Du kan også bruge samarbejdsmønstre til at kigge på historik - eksempelvis for at se hvilke samarbejdspartnere, der går mest igen hos en arkitekt. At tilføje mere historisk data til din søgning, når du kigger på referencefanen, kan være en god ide, da det kan give dig en dybere indsigt i bl.a. samarbejdsmønstre.