Byggefakta Byggefakta

  Kom godt i gang med SMART

  - som entreprenør, arkitekt, ingeniør eller håndværker

  Se hvilke muligheder du som entreprenør, ingeniør eller arkitekt har med SMART, og hvordan du får vist lige netop de projekter, der er relevante for dig. Vi anbefaler alle nye kunder på SMART at se denne introduktionsvideo, så du kan få mest muligt ud af dit abonnement.

   

  Når du har set videoen, ved du:

  • Hvordan du laver dine søgninger så specifikke som muligt, så du kun får relevante projekter frem.
  • Hvordan du får notifikationer på projekter, der matcher alle dine kriterier.
  • Hvordan du kan overvåge virksomheder, du gerne vil arbejde sammen med.
  • Hvordan du opretter søgninger på udbud

   

  Videoen opsummeret:

  Velkommen til SMART - først og fremmest skal du finde din velkomstmail fra systemet og oprette din profil. Her skal du udfylde dine oplysninger og vælge hvor ofte, du vil modtage beskeder fra SMART. Nu vil du se SMARTs opsætningsguide, som du skal igennem for at vælge, hvilke relevante projekter SMART fremover skal finde til dig automatisk. 

  Notifikationsopsætningen starter med at spørge, hvornår du ønsker at modtage opdateringer vedrørende projekter, der er interessante for dig. Med hvornår menes der hvilken rolle, der bliver påført et projekt. Det er her vigtigt at notere, at der findes underroller alle steder, hvor der er et grønt felt ved rollerne.

  Tid - hvor langt skal et projekt være i processen, før det er interessant for dig?

  I forhold til hvornår du ønsker besked om et projekt, kan du vælge mellem 'planlægningsproces', 'projekteringsproces', 'udbudsproces' samt 'udførelsesproces'. Det vigtige her er, at selvom der vælges mange roller fra i opsætningen, vil du fortsat kunne se de fravalgte roller og firmaerne, der har rollerne, på dine projekter - du vil blot ikke få direkte besked. Desuden er det kun når dine valgte roller påføres på et projekt, at projektet automatisk bliver sat ind i din database.

  Hvilke opgaver er du interesseret i?

  1. Geografi: Her skal du definere, hvilke opgaver du er interesseret i. Derfor skal du først svare på hvor henne i Danmark, du er interesseret i at arbejde.

  2. Byggekategorier: Her skal du definere, hvilke typer af byggesager, du kunne tænke dig at få viden om. Det kan f.eks. være boligbyggeri. Her er det vigtigt at lægge mærke til underkategorierne til hovedkategorierne. 

  3. Byggetype: Vælg de typer af arbejde, der er interessante for dig - eksempelvis nybyggeri, tilbygning osv.

  4. Materialer: Her kan du vælge hvilke typer af materialer, du ønsker er en del af de projekter, som du kigger på.

  5. Budget: Her vælger du, hvilke projekter der budgetmæssigt passer til din virksomhed.

  Navngiv, gem og se listen med relevante projekter

  Nu har du sat kriterierne for din notifikationsopsætning. Alle nye projekter, der kommer ind og matcher dine kriterier, kommer ind på din database i SMART. Det kan her anbefales at navngive din notifikation, så du nemt kan navigere rundt, hvis du opretter flere notifikationer. Når notifikationen er gemt, kan du klikke på 'mine projekter' i samme boks i nedre højre hjørne. Her vil SMART finde de projekter frem, der har matchet dine kriterier inden for de seneste 4 uger.

  Tilføj de virksomheder, som du allerede arbejder sammen med eller ønsker at arbejde sammen med

  Du vil i venstre side se, at du fortsat mangler et skridt for at færdiggøre din opsætningsguide. For at færdiggøre opsætningen, skal du kigge på hvilke firmaer, du har interesse i at arbejde sammen med. Vores råd er at tilføje alle de virksomheder, som du enten har som kunder, eller som du kunne tænke dig som kunder, da alle de virksomheder, som tilføjes på denne liste, automatisk vil blive overvåget af systemet - hermed får du en besked, hver gang en af de tilføjede virksomheder bliver tilkoblet et nyt projekt.